Ingrediente:
4 oua mari
200 g de zahăr
500 g griș
500 ml iaurt
100 g unt nesărat moale,plus pentru uns tava
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1 lingura coniac
1 lingura fina rasa de coaja de portocala
Sirop:
200 ml de apă
300 g de zahăr
2 lămâie
Încălziți cuptorul la 180 ° C / 160 ° C la flacără forțată. Se unge o tava de tort si se pune hârtia de copt.
Pentru a face prăjitura, folosim un mixer electric la viteza medie, batem toate ingredientele, cu excepția ouălor, timp de 2 minute. Se dizolvă bicarbonat de sodiu în brandy într-o ceașcă mică și se mixează în amestecul de griș; adaugă coaja de portocala, se amestecă bine pana se omogenizeaza compoziția. Adaugă ouăle, unul cate unul, amesteca compoziția între fiecare ou, crește viteza și bate timp de 5 minute.
Pune aluatul în tigaie și netezește suprafața prajiturei. Coace pentru aproximativ 30 de minute, sau până când este bine crescut și de o culoare aurie profund.
Între timp, faci siropul de lămâie: Pune toate ingredientele zahărul, sucul de lămâie si apa rece într-o cratiță la foc mic, timp de 5 minute sau până când zahărul s-a dizolvat. Adaugă feliile de lămâie. Dam focul la mai mare și se aduce la fierbere. Se fierbe, fără agitare, timp de 4 până la 5 minute sau până când amestecul se îngroașă.
Când prăjitura este coapta și răcita, se toarnă un pic din siropul fierbinte peste prăjitură, pana ce absoarbe tot lichidul. Se continua cu tot sirop, permițându-i să absoarbă treptat după fiecare adăugare.
Se poate servi cu o ceașcă de ceai.
Sfaturi: folosiți o tigaie de sticlă, astfel încât siropul de lămâie sa nu reacționează cu metalul.
...
It's a Greek cake and it can be served in the pan.Ingredients:
4 large eggs
200 g sugar
500 g semolina
500 ml yogurt
100 g soft unsalted butter, plus extra for greasing
1⁄2 teaspoon baking soda
1 tablespoon brandy
1 tablespoon finely grated orange zest
Syrup:
200 ml water
300 g sugar
2 lemon
Preheat oven to 180°C/160°C fan-forced. Grease a cake pan. Line base and side with 2 layers of baking paper.
To make the cake, using an electric mixer on medium speed, beat all ingredients, except the eggs, for 2 minutes. Dissolve the baking soda in the brandy in a small cup and stir into the semolina mixture; add in the orange zest and stir to combine. Add eggs,1 at a time, beating between each addition, increase speed to high and beat for 5 minutes.
Scrape the cake batter into the prepared pan; smooth the top. Bake cake for about 30 minutes, or until it is well risen and deep golden.
Meanwhile, make lemon syrup: Place sugar, lemon juice and cold water in a saucepan over low heat. Cook for 5 minutes or until sugar has dissolved. Add lemon slices. Increase heat to high. Bring to the boil. Boil, without stirring, for 4 to 5 minutes or until mixture thickens.
When cake is cooked, pour a little hot syrup over cake, allowing it to absorb. Continue with all of syrup, allowing it to absorb after each addition.
You can serve with a cup of tee.
Tips: use a glass pan so the lemon syrup does not react with metal.
Have a wonderful week and thank you so much for reading!
Love, Nadejda!
No comments:
Post a Comment
Thank you!