Ingredients:
250g red lentils
1 onion, chopped
1/4 small celery root, peeled and diced
4 cups homemade vegetable stock ( in the worst case water )
1/4 tsp paprika
2 tomato, chopped
1 red chili pepper
1 carrot, diced
1 red pepper, diced
3 cloves garlic, peeled and thinly sliced
1 parsley root, diced
2 tbsp olive oil
1 bay leaf
1/4 cup fresh basil, chopped
freshly- ground black pepper, to taste
sea salt
Makes about 6 servings
I'm a fan of all kind of creamy soup. I love to prepare and to eat especially in the summer time, because I love to eat the soup cold. It's a very simple recipe all you have to do is to follow these steps:
In a stock pot heat oil over medium-low heat. Cook onion, garlic,carrot, celery, parsley, red pepper and saute for about 5 minutes. Add paprika, cumin, dried mint, tomato and lentils and stir. Add the vegetable soup and bring to boil. Reduce heat, add basil, chili pepper and bay leaf, cover, and simmer until lentils are very tender to bite. Puree soup with a stick blender or food processor until smooth and strain it through a sieve. Add salt and pepper. Pour the hot soup into bowls and garnish with dried mint, cumin seeds, red chilli pepper slices, sour cream or yogurt. Serve with toasted bread or croutons.
Makes about 6 servings
Ingrediente:
250g linte rosie
1 ceapa, tocata
1/4 mica radacina de telina, decojita și taiata cuburi
4 cesti supa de legume de casă (în cel mai rău caz apă)
1/4 lingurita boia de ardei
2 rosii, decojite si tocate
1 ardei iute roșu
1 morcov, cuburi
1 ardel capia, cuburi
3 catei de usturoi, curatati si taiati felii subțiri
1 radacina patrunjel, cuburi
2 linguri de ulei de măsline
1-2 frunze de dafin
1/4 ceasca busuioc proaspat, tocat
măcinat freshly- piper negru, dupa gust
sare de mare
Sunt o fana a supelor cremoase. Îmi place să le pregăteasc și să le savurez mai ales în timpul verii, pentru că îmi place să servesc rece acest tip de mancare. Este o reteta foarte simpla si tot ce trebuie să faceți este să urmați acești pași:
Într-o cratita incinsa se pune uleiul la foc mediu-scăzut. Se adauga ceapa, usturoi, morcov, telina, patrunjel, ardei rosu ( taiate dupa cum am scis mai sus) si se calesc pentru aproximativ 5 minute. Adaugăm boia de ardei, chimen, menta uscata, roșii și lintea și se amestecă. Se adauga supa de legume ( sau apa ) și se aduce la fierbere. Reduceti focul, se adaugă busuioc, ardei iute și frunzele de dafin, se acoperă și se fierbe până când lintea devine usor "pufoasa". Se da supa prin blender pana ce devine cremosa, daca doriti mai apoasa si mai pune supa de legume sau daca o doriti mai fina se strecoara-l printr-o sită. Adaugăm sare și piper dupa gust. Se toarnă supa fierbinte in boluri și se garniseste dupa preferintele fiecaruia cu menta uscata, seminte de chimen, felii de ardei iuti, smântână sau iaurt. Se serveste cu felii de lamaie si paine sau crutoane.
Bon appétit!
Love, Nadejda!