Tuesday, September 1, 2015

Milk rice pudding
250g short-grain rice
1.75 litres milk
1 vanilla stick
1 cinnamon stick
150g granulated sugar
1 finely grated rind of lemon
400g fresh or frozen raspberry and strawberry fruits (you can also use all kind of fruits, I recently used peach and apple)

Place milk, vanilla, cinnamon, lemon rind and sugar in a large saucepan and bring to the boil over medium heat, stirring to prevent milk solids from catching on the bottom. Put the rice in saucepan with milk and stir the composition, then reduce heat to low and cook, stirring occasionally, for 45-50 minutes or until rice is cooked and thickened slightly.The mixture will still be quite wet at this stage.
Remove from the heat and let it cool to room temperature. To serve, place 2 tablespoons of mixed fruit over pudding.
For my baby, I prepared fruit sauce of raspberry and strawberry, without sugar. I put fresh fruits ( you can also, use and frozen fruits ) in saucepan and bring to a boil, then leave the composition to cool. I serve pudding in bowls then on top with fruit sauce and a teaspoon of honey.


250g orez cu bob scurt
1.75 litri lapte
1 pastaie de vanilie
1 baton de scorțișoară
150g zahăr granulat
1 coaja rasă fin de lamaie
400g fructe proaspete sau congelate de zmeura si capsuni (Puteți utiliza, de asemenea, tot felul de fructe, am folosit recent piersici și mere)

Așezați laptele, vanilia, scortisoara, coaja de lămâie și zahărul într-o cratiță mare și se aduce la fierbere la foc mediu, amestecand din cand in cand pentru a preveni arderea laptele pe fundul cratitei. Puneți orezul în cratiță cu laptele și amestecati compoziția, apoi se reduce focul la cel mai mic nivel si amestecand ocazional, timp de 45-50 minute sau până când orezul este gătit și ingrosat usor. Amestecul va fi în continuare destul de umed în această etapă.
Luati-l de pe aragaz și lăsați-l să se răcească la temperatura camerei. Pentru a servi, se pun 2 linguri de amestec de fructe peste budinca.
Pentru copilul meu, am pregătit sos de fructe de zmeură și căpșuni, fara zahar. Am pus fructe proaspete (puteți, de asemenea, utiliza și fructe congelate) în cratiță și se aduce la fierbere, apoi se lasă să se răcească compoziția. Servesc budinca de oraz in boluri apoi pe partea de sus pun 2 linguri de sos de fructe si o lingurita de miere.

Bon appétit!
Love, Nadejda!

No comments:

Post a Comment

Thank you!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...