Sunday, February 20, 2011

LONDON FASHION WEEK!!!





Influenta stilului anilor " 60 -" 70 s-a simtit mai putin in colectia p/v 2011( prin pantalonii pana la glezna, rochiile sau fustele maxi, prin stilul conservator ), pe cand in colectia toamna - iarna 2011-2012, designerii s-au influentat enorm de mult de stilul din acea perioada.
Moda anilor 1960 a marcat doua perioade distincte. In prima parte doamnele continuau sa adopte un stil conservator, sobru, cu coafuri extrem de bine aranjate ( ce contineau o groaza de fixativ ), iar in cea de a doua parte, incepand cu anii 1966, costumele si rochiile ce iti incorsetau talia, au fost inlocuite cu rochiile foarte scurte, dar fluide, cu palariile enorme cu esarfe si cu ochelarii supradimensionati.
Stilul anilor "60 - "66 s-a caracterizat prin rochiile si fustele de tip A, ce acopereau genunchii, prin manusi, rochiile creion, trenciurile evazate,coliere la baza gatului ( de aici s-a inspirat si designerii casei de moda ISSA, JAEGAR, PPQ ).
Perioada anilor "66 -"70 nu a fost o perioada acceptata de designeri,deoarece atunci a aparut fusta mini.Coco Chanel a descris fusta mini ca fiind "cea mai absurda arma folosita de femei pentru a cuceri barbatii ",iar unele magazine nici nu vroiau sa comercializeze astfel de vestimentatii considerandu-le vulgare. Insa dupa cel de al II-lea razboi modial, natalitatea a crescut enorm de mult, iar noua generatie era pasionata de moda si de noi metode de distractie. Mary Quant, designer britanic, a impus fusta mini in creatiile sale, astfel magazinul sau de pe King Road, Chelsea a devenit cel mai celebru din Anglia. Acum au aparut si dresurile colorate, blugii skinny, pana la glezna sau de-a lungul piciorului promovati de Audrey Hepburn, costumul de baie influentat de Brigitte Bardot, unghiile false si genele false in stiulul Twiggy....etc...etc...etc.
Accesoriile preferate de atunci sunt si acum in mare voga, cum ar fi cizmele fara toc, potrivite pentru fustele si rochiile mini, palariile , chiar si bandanele sunt din nou cautate.
Combinatiile de culori aparent ciudate, creeaza mixturi originale, modelele geometrice scot in evidenta vestimentatia, iar pantalonii evazati dau o nota eleganta si atunci si acum in combinatie cu o bluza fluida, dar casual.




Issa




Issa



Issa


Issa




Issa



Fyodor Golan



Fyodor Golan



Fyodor Golan




Corrie Nielson



Bora Aksu



Bora Aksu



Bora Aksu



PPQ



Paul Costello







Sass Bide



Sass Bide



Sass Bide



Sass Bide



Sass Bide



Sass Bide
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...