Sunday, February 27, 2011

NEW!!! LA INALTIMEA MODEI...

Pantofii sunt cele mai cautate accesorii fie pentru un eveniment important, fie pentru plimbarile zilnice sau pur si simplu pentru tine, pentru colectia ta de pantofi (probabil ai decis ca mai ai nevoie de inca o pereche, zic asta din experienta proprie ). Dar, ce sa-i faci daca asa suntem noi femeile, la incaltaminte suntem primele .
Pantofii caracterizeaza femeia moderna, pantofii cu tocul mic reprezinta femeia business, pantofii cu tocul inalt femeia chic, pantofii fara toc femeia casual...etc...etc...etc...O pereche de pantofi glamour observate pe strada, te va face sa indrepti privirea catre chipul persoanei care a decis sa faca parada modei sau pur si simplu o plimbare.Un pantof cu un design deosebit atrage mereu privirea atat catre pantof, cat si catre persoana care o poarta. Fiecare detaliu al unui pantof adauga un anumit accent. In general femeile sunt mai critice, decat barbatii si pe buna dreptate, astfel suntem primele care observa daca pantoful e de o calitate superioara sau nu, daca e din piele sau nu, daca iti avantajeaza piciorul sau nu, daca sunt prea inalti pentru tine sau nu, daca...daca...daca... sunt multi de daca, dar atunci cand iti achizitionezi o pereche de pantofi merita sa depui efort fizic, psihic si financiar. Deoarece acestia iti marcheaza viata, e mult spus, dar personalitatea cu siguranta.
Pantofii au si ei o istorie, ca si restul accesoriilor ( bijuteriile, posetele, esarfele, ochelarii ). Pantofii cu toc, cei mai inalti de fapt au fost chopines, provin din Venetia si aveau 60 cm inaltime ( astazi de abia ne descurcam cu 18-20cm , dar nu cu 60 cm ) aparute in secolul al XVII-lea, in aceeasi perioada in care a fost adoptata moda. Pe atunci cele care purtau pantofii cu toc inalt erau curtezanele. Altitudinea pe atunci insemna atitudine. Pe timpul lui Ludovic al XIVlea, aristocratii purtau tocurile rosii, dar de abia in secolul al XIX-lea s-a inventat tocul de metal subtire, intre partea dinauntru a talpii si talpa, permitand oricarei femei de a fi in centrul atentiei.
Ca urmare a nostalgiei din acea perioada am constatat ca si pantofii cu tocul jos poate sa prezinte tinuta dulce si draguta sau casual si smart, totul tine de peronalitate.
Cei mai indragiti de mine sunt pantofii oxford de la Chou Chou. Sunt intr-adevar de o calitate superioara, fabricat manual si piele naturala.



Chou Chou Oana Minca







Pixie Shoes Eva Strat si Sanziana Nastase







LEL Eugenia Paunescu




Mihai Albu






Musette





Coca Zaboloteanu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...